Josefin viser medfølelse gjennom sin smykkekolleksjon for Compassion


I Compassion Norden er vi svært glade og stolte over at den talentfulle gullsmeden Josefin Cummings har innledet et samarbeid med oss ved å designe og produsere en smykkekolleksjon spesielt for Compassion, der pengene går til et prosjekt for kvinner i India.

- Jeg har alltid hatt veldedighet liggende på hjertet og dette samarbeidet føles veldig givende! Compassion er en helt fantastisk organisasjon som møter hele menneskets behov. Ved å arbeide gjennom fadderskap gir de barna en enorm trygghet. Det er ikke bare engangshjelp, men noe som virkelig forandrer barnas liv, sier gullsmeden Josefin Cummings.

Josefin har designet to forskjellige typer ringer. På ringene er det inngravert et hjerte og ordet Compassion. Hun har også laget et armbånd og et halskjede som kan fås i to forskjellige lengder.

- Hele kolleksjonen er basert på en sirkel som symboliserer «vår sirkel – vårt liv». Jeg ønsker at livet mitt skal reflektere medfølelse, altså Compassion, for mine medmennesker. Hjertet står som et symbol og en påminnelse om å leve i kjærlighet og medfølelse hver dag. 

Da Josefin var 9 år vektes drømmen om å bli gullsmed da hun kikket inn gjennom utstillingsvinduet til en gullsmedbutikk og fikk se alt som skinte og glitret der inne. Her begynte hennes lange reise. 12 år gammel ble hun introdusert for gullsmeden T.A. Dagerbratt, og i flere år fikk hun besøke verkstedet hans i helger og ferier. Det var her hun lærte å sage, file og produsere sitt første smykke. 

Hjelper unge kvinner i India

- Jeg fikk en sølvring i bursdagsgave da jeg fylte ni år, og størrelsen måtte tilpasses. Da vi var hos gullsmeden ble jeg helt forelsket i alt det fantastisk vakre der inne! Jeg bestemte meg der og da for å bli gullsmed.

Josefin begynte på en fireårig gullsmedutdannelse da hun var 16. Etter å ha fått det etterlengtede svennebrevet åpnet hun sitt eget verksted, bare 21 år gammel. Nå har det gått mange år siden den 9-årige lille jentas drøm slo rot. I dag hjelper Josefin ikke bare gifteklare par med å designe og skape sine forlovelses- og gifteringer, men bidrar også til å virkeliggjøre andre unge jenters drømmer gjennom Compassions smykkekolleksjon, der pengene uavkortet går til et prosjekt for unge kvinner i India.

- Jeg har i flere år hatt indiske jenter på hjertet. I deler av India anses fattige jenters menneskelige verdi å være ekstremt lav eller lik null. De har ikke noe håp for fremtiden. Å ha mulighet til å gjøre noe for disse jentene, som ikke har noe og ikke engang anses som noe, utgjør en utrolig stor forskjell i deres liv og fremtid! Der mørket er mørkest, skinner lyset sterkest. Jeg har selv et fadderbarn i India gjennom Compassions solide arbeid.

Smykkene er produsert i ekte sølv.

For spørsmål, prisopplysninger og bestilling kan du maile Josefin på info@josefincummings.com   

Er du interessert i å se mer fra Josefin Cummings kan du besøke hjemmesiden hennes  josefincummings.com