Kennedy Okumu

20 september 2021

Fadderskap

Om du bare viste hvor stor en forskjell du gjorde i livet mitt.. 

Web_Version-202106_CAMP_If Only You Knew_USA Studio Shoot-40.jpg

Kennedy vokste opp i det beryktede slumområdet Mathare utenfor Nairobi, Kenya. Ifølge Kennedy er Mathare ikke et sted man er stolt av å komme fra. Ordet Mathare betyr "å kjempe for". Og folk fra Mathare må kjempe for alt. For guttene i området var stoff og kriminalitet så utbredt at det ble betraktet som en milepel å fylle 16 år. 

Kennedy beskriver et typisk hjem i Mathare; to foreldre og fem barn, som alle bor i et bur på 3x3 meter. Kennedys familie hadde 10 barn, så plassen per person var meget liten. Det var ingen senger i hjemmet deres, de som på pappkasser. Det nærmeste toalettet var 10 minutter unna, hvis man løp. Og den nærmeste skolen, om foreldrene hadde råd, var to timer hjemmefra. 

Da Kennedy var 8 år gammel fikk han sine faddere Darrel og Denise. De hadde ingen barn selv og fortalte Kennedy at han var deres første sønn. I brevene skrev de bibelverset Jeremia 29:11; som ble Kennedys yndlingsvers. De fortalte ham at han hadde alle muligheter til å bli noe stort i fremtiden. At han var verdifull og god nok som han var. I dag, 11 år etter at Kennedy uteksaminerte fra Compassions program, skriver han sitt siste brev til fadderne: 

Kjære Darrel og Denise,
Jeg vil sende dere en kjærlig hilsen. Det er 11 år siden jeg uteksaminerte fra Compassions program. Og jeg kan fortelle dere at jeg har opplevd fullstendig frihet fra fattigdom i Jesu navn. Jeg husker dagen som om det var i går, da jeg fikk det første gule brevet hvor det stod at dere hadde valgt å bli mine faddere. Den dagen begynte livet mitt; jeg fikk en mulighet for liv i steden for død. Da dere ble mine faddere, var jeg bare et av mange underernærte barn med mørkt hår, oppblåst mage og svake knokler. Om jeg hadde lyktes i å bli frisk ville jeg nok i stedet falt i den typiske normen for unge gutter i området. Jeg ville vært fanget i kriminalitet og stoff. Det var ingen positive forbilder å se opp til, eller noen som kunne veilede meg. Familien min levde unektelig i alvorlig fattigdom. Noen uker spiste vi ikke på fire dager. Jeg hadde aldri opplevd kjærlighet, og jeg kjente ikke Jesus. 

Web_Version-202106_CAMP_If Only You Knew_USA Studio Shoot-48.jpg

Men dere endret alt. I deres første brev skrev dere: "Vi elsker deg". Det var første gang, jeg noensinne hadde hørt disse ordene. Hjertet mitt ble fylt av glede. Kort til etter mottok jeg min første gave noensinne. Et par sko. Familien min fikk også en madrass. Folk rundt meg var glade på mine vegne og feiret fadderskapet. De var glade for at et barn fra vårt område kunne bryte den sosiale arven og i fremtiden bidra positivt inn i samfunnet. Alle opplevde en liv og håp. Som familie kunne vi plutselig begynne å spise tre måltider om dagen, og jeg fikk begynne på skolen. Jeg visste at noen tenkte på meg, bad for meg og jeg følte meg elsket. Jeg elsket å dra til Compassion senteret regelmessig. Det var det tryggeste stedet å være. Vi sang, danset og spiste masse. Jeg gledet meg alltid til å få brev av dere, for det var den eneste gangen jeg leste ordene "Vi elsker deg". Jeg vil virkelig takke dere for at dere hjalp oss med å bygge huset vårt etter det brandt ned. Takk også for den økonomiske støtten som kunne dekke legebesøkene mine da jeg nesten mistet synet. Takk for at dere gav meg muligheten til å bli kjent med Jesus. Og takk for all oppmuntring, bønn og støtte. Om dere bare visste hvor mye dette har betydd for meg. Dere ville vært så stolt av hvem jeg har blitt. Dere skal vite at dere virkelig gjorde en forskjell. I dag er jeg en fri mann, gift, fra til to barn, Gabriel og Malkia. Jeg lever, er sunn, utdannet og har kommet meg ut av livet i slummen. Nå er jeg selv også fadder for en liten jente fra det samme slumområdet som jeg vokste opp i. Dere kan være stolte av alt dere har gjort for meg. Om dere bare hadde visst at jeg en dag ville bli den far jeg er i dag. Om dere bare visste at jeg en dag selv ville ha muligheten til å bli fadder for et barn fra der jeg vokste opp og få gi håp til andre. Jeg er evig takknemlig for at dere satt meg fri fra fattigdom i Jesu navn. 
Varme hilsner, 
Kennedy

Web_Version-202106_CAMP_If Only You Knew_USA Studio Shoot-44.jpg

Du kan være med å forandre et liv slik som Darrel og Denise gjorde for Kennedy. 

Bli fadder!

Siste innlegg om fadderskap

Kirk Franklin og fadderbarna

30 september 2021 Video

Gjennom noen måneder med online møter har Franklin inspirert unge, som lever i fattigdom, til å tørre å bruke sine talenter og følge drømmen sin. 

Kennedy Okumu

20 september 2021 Fadderskap

Om du bare viste hvor stor en forskjell du gjorde i livet mitt.. 

Skolen som overlevde jordskjelvet

14 september 2021

"Hvis denne jobben ikke hadde blitt gjort ordentlig i 2017, ville vi sannsynligvis blitt nødt til å bygge opp dette klasserommet på nytt nå." - sa Danielle Kettunen, kriseberedskapsspesialist, Compassion.

Denne siden bruker cookies Les mer