Det begynte med én mann

Én manns medfølende handling for sørkoreanske foreldreløse barn, har vokst til en verdensomspennende organisasjon som frigjør millioner av barn fra fattigdom i Jesu navn. For mer enn 60 år siden fløy en predikant fra Chicago til Sør-Korea for å tjene amerikanske soldater som kjempet i Koreakrigen. I løpet av tiden han var der, ble pastor Everett Swanson stadig plaget av synet av hundrevis av foreldreløse barn som levde på gata, forlatt av samfunnet.

En morgen så han noen av byens arbeidere sope opp det som så ut som hauger av filler og kaste dem bak i en lastebil. Han gikk bort til bilen for en nærmere titt - og ble forskrekket over å se at "haugene" ikke var filler, men de frosne kroppene til foreldreløse barn som hadde dødd i gatene i løpet av natten.

Swanson kunne bare ikke snu ryggen til disse uønskede barna og lovet å finne en måte å hjelpe dem på. Han samlet inn penger for å støtte et koreansk barnehjem og snart etablerte han et unikt program som lot en person i den vestlige verden gi bibelbasert utdanning, mat, klær, husly og medisinsk behandling til et koreansk foreldreløst barn for noen få dollar i måneden. Dette er fremdeles kjernen i hvem vi er i dag.

Compassion i Norden

Compassion Nordic ble grunnlagt i 2013. 
Vi har et kontor i Oslo og et i Stockholm. Fra disse kontorene koordinerer vi arbeidet i de nordiske landene, i hovedsak Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Compassion globalt


 1. Australia
 2. Canada
 3. Danmark
 4. De forente stater
 5. El Salvador
 6. Frankrike
 7. Italia
 8. Nederland
 1. New Zealand
 2. Norge
 3. Storbritannia
 4. Sveits
 5. Sverige
 6. Sør-Korea
 7. Tyskland

 1. Bangladesh
 2. Bolivia
 3. Brasil
 4. Burkina Faso
 5. Colombia
 6. Den dominikanske republikk
 7. Ecuador
 8. El Salvador
 9. Etiopia
 1. Filippinene
 2. Ghana
 3. Guatemala
 4. Haiti
 5. Honduras
 6. Indonesia
 7. Kenya
 8. Mexico
 9. Nicaragua
 1. Peru
 2. Rwanda
 3. Sri Lanka
 4. Tanzania
 5. Thailand
 6. Togo
 7. Uganda