Brått var hun fadder til 10 barn

Husker du Heidi Kristine som delte sine brevskrive-tips ved juletider? Nå forteller hun om reisen som begynte med en håndsopprekning, og ledet til 10 fadderbarn.
-Hånden min gikk raskt i været, sier hun. Den frivillige hjelperen rakte henne et kort med bilde og info om Saul fra Honduras, på 4 år. -Jeg ble fylt av glede. -Dette ville jeg gjøre helhjertet, forteller Heidi.
Heidi Kristine jobber med funksjonshemmede barn, er 41 år, gift og mamma til en datter, en sønn og et englebarn i himmelen. Hun forteller at hun alltid har hatt et stort hjerte for å hjelpe mennesker som trenger det. Favoritt-bibelverset er Ordspråkene 11:25 på engelsk; A generous person will prosper; whoever refreshes others will be refreshed.
-Det er sånn jeg kjenner det. -Jeg føler meg velsignet og forfrisket av å velsigne andre, forklarer Heidi Kristine.
Det var under en Hillsong-konsert at hun først hørte om Compassion, og etter en kort introduksjon svarte hun ja på utfordringen om å bli Compassionfadder.
-Vi kom så vidt hjem fra konserten, før jeg begynte å søke opp på nettet om Compassion og arbeidet deres rundt omkring i verden, forteller hun. -Det var så mange herlige historier og positiv omtale. -Jeg tittet innom siden med barn som trengte fadder. -I løpet av få dager ble vi også faddere til Mia, Katty og Happiness, fortsetter hun.
Det som gjorde størst inntrykk når Heidi Kristine leste om Compassion, var Jesus.
-Dette var et unikt konsept, hvor hele mennesket stod i sentrum, forteller hun. -Ikke bare ble barnets fysiske behov møtt, men også de åndlige og sjelelige. -Det berørte hjertet mitt. -For meg som har et kristent livssyn, hjelper det lite å fylle de kroppslige behovene, hvis muligheten til å bli kjent med Jesus og få et evig liv ikke er tilstede. -Det betyr alt, fortsetter hun.
Heidi Kristine begynte å tenke over sin egen økonomi og hvordan hun prioriterte pengene sine. Hun opplevde at pengene kunne få enda større verdi om hun brukte de på et fadderbarn, enn på seg selv. Da ville pengene forvandles til håp, til framtid, til glede og til oppmuntring for et barn og for en hel familie. Tanken slo henne: Tenk om situasjonen hadde vært omvendt, hvor mye hadde det ikke betydd for henne å få vite at noen brydde seg?
-Jeg tenkte mye på hvor lett det er å sløse bort penger på dyre kaffekopper, klær som man egentlig ikke trenger og så videre, sier Heidi. -Det er mer meningsfylt å bruke pengene fornuftig og velsigne noen som ikke har så mye. -Sånn fortsatte det. -Jeg spurte stadig meg selv, og min mann om vi kunne støtte et barn til, avslutter hun.
Heidi Kristine tenkte egentlig å stoppe ved 9 fadderbarn. Det er mange, men ikke flere enn at hun rekker å bli kjent med hver enkelt og kan støtte de med personlige gaver innimellom. Men nå har familien utvidet med enda et fadderbarn, Brandy fra Kenya.
-Jeg må slutte å se på nettsiden med alle barna som trenger fadder, sier Heidi Kristine og ler. Jeg får så lyst til å ta alle barna under mine vinger, som en skikkelig hønemor.
Selv om det har blitt ganske mange fadderbarn, har hvert barn og dets familie en spesiell plass i hennes hjerte. Hun ser fram til å bli bedre kjent med barna for hvert brev hun mottar. Som fadder får man følge livets opp- og nedturer hos barn som ofte lever under tøffe omstendigheter, og i katastroferammede områder. Heidi Kristine har tidligere fortalt om brevene fra lille Mia som ba om forbønn etter at hun mistet både sin mor og morfar på kort tid. -Da gråt jeg, sier hun. -Det må være like vondt for en liten jente å miste mammaen sin, som det var for oss å miste vår yngste sønn.
Heidi Kristine ber ofte for alle fadderbarna, sender personlige hilsninger og leser seg opp om situasjonen i deres hjemland. Og blant de 10 barna finnes mange land representert:
Saul 6 år, fra Honduras
Katty 7 år, fra Colombia
Mia 6 år, fra Peru
Happiness 8 år, fra Tanzania
Rehema 6 år, fra Kenya
Yabes 7 år, fra Indonesia
Arisara 8 år, fra Thailand
Enzo 5 år, fra Brasil
Dayanara 10 år, fra Guatemala
Brandy 9 år, fra Kenya
Omsorgen Heidi Kristine kjenner for fadderbarna er gjensidig. Hun vet at fadderbarna ber for henne og hun opplever stor glede over å få være til hjelp. I tillegg har det blitt mye hyggeligere å hente posten nå når det stadig ligger en konvolutt med ordene “Brev fra ditt fadderbarn” og venter på henne.
 
Den store drømmen er å få møte ett eller flere av fadderbarna i framtiden.