Den 15. mars 2017 måtte Compassion formelt avslutte all programvirksomhet i India. Dette har vært en lang og vanskelig reise, og det er en stor sorg for oss at det har endt slik. De indiske myndighetene stanset muligheten for å sende penger inn i landet, og etter 11 intense måneder med mye bønn og hardt arbeid hadde Compassion i India ikke lenger nok penger å drive for. 

Compassion International utforsket alle mulige veier for å løse denne konflikten. Vi jobbet med offentlige tjenestemenn, inkludert USA State Department, den amerikanske ambassaden i India, USAs utenrikskomité og den indiske regjeringen, alt for å prøve å løse situasjonen og begynne å overføre penger inn i landet igjen. Vi håpet i det lengste at konflikten ville få en løsning, men slik gikk det ikke.

Compassion har vært i India siden 1968. Pr 2016 var vi den største utviklingsorganisasjonen i landet og bidro årlig med cirka 490 millioner kroner i økonomisk støtte. Dette ville altså myndighetene stanse.

En lovendring i 2011 førte til at Indiske myndigheter gikk ut mot - ikke bare oss, men alle utenlandske ikke-statlige organisasjoner. (Både Greenpeace og Amnesty International er blant andre organisasjoner som stanses.) Det dreier seg om 145.000 barn i over 580 prosjekter, og utgjør ca 8% av våre registrerte barn rundt om i verden. Dessuten har Compassion 6.000 ansatte i India som dette også berører. 

I løpet av de siste 48 årene, har mer enn 280.000 barn i India fått ta del i Compassion-programmet. Og det er vår overbevisning at disse generasjonene av barn vil ha en positiv innvirkning på livet til familiene sine, lokalsamfunnet og landet sitt. Selv om Compassion ikke lenger kan gå side om side med disse barna, er Gud og hans kirke fortsatt aktive i India. Og det er vårt inderlige håp at en dag, vil Compassion igjen kunne tjene barna i India. 

Dette er den største utfordringen Compassion noensinne har stått overfor. 

Som organisasjon tror vi at vi er kalt til å frigjøre barna fra fattigdom i Jesu navn. Selv om Compassion ikke lenger kan jobbe i India, er vi fortsatt fast bestemt på følge Guds kall til å styrke og frigjøre barn som lever i ekstrem fattigdom.

Takk!
En STOR takk til våre faddere som har støttet  fadderbarna sine og stått sammen med oss i denne vanskelige tiden. Takk for all tålmodighet og forståelse! Og takk til alle Compassion-faddere for at dere er med og frigjør barn fra fattigdom i Jesu navn!