Hun sender julebrev til sine 9 fadderbarn

”Det er så stas å hente posten nå”, forteller Heidi Kristine, en av Compasssions norske faddere. ”Kanskje ligger det en hvit konvolutt med ’Brev fra ditt fadderbarn’ i postkassa.” Spesielt hyggelig er det å få tilbakemelding på hvordan familiegavene hun sender benyttes. Gavene blir brukt til nyttige ting; en fadderbarnfamilie kjøpte en jernplate til huset, en annen en geit, mens en tredje familie kjøpte klær.

Heidi Kristine begynte å skrive brev med en gang hun ble fadder i januar 2016. ”Jeg ønsket ikke at mitt engasjement for lille Saul skulle bli lagt i en skuff og glemt bort. Hvor lett er det ikke å gjøre nettopp det.” I disse dager har hun nettopp ferdigstilt og sendt julebrev, ikke bare til fadderbarnet Saul, men også til de åtte andre fadderbarna som hun har adoptert siden. ”I år lagde jeg julehilsen med mellomstore notatbøker, som jeg dekorerte med barnets navn og litt annen pynt. Små julekurver i papir fulgte også med.”

Men det viktigste er ikke hvor kreative kort du kan lage, men at barna får høre at det er noen der ute som bryr seg om de. Og det er aldri for sent å begynne, oppmuntrer Heide Kristine. ”Om du er fadder, og ikke har tatt deg tid til å skrive enda. Ikke tenk at nå har det gått så lang tid. Bare finn frem bildet av barnet, skrivepapir og kom i gang.”

Gjennom brevene har Heidi Kristine utviklet en dypere relasjon til fadderbarna. Hun forteller om lille Mia som mistet både sin mor og bestefar i år: ”Da gråt jeg. Det må være like vondt for en liten jente å miste mammaen sin, som det var for oss å miste vår yngste sønn. Jeg skulle så gjerne ha gitt henne en god klem i virkeligheten, og ikke bare over et brev. Jeg tenker mye på henne, og hun har spurt om vi kan be for henne og familien. Det gjør vi ofte. Også for de andre fadderbarna våre.”

Selv om du bare sender en hilsen i året kan det bety mye for fadderbarna, mener Heidi Kristine. ”Jeg er sikker på at det blir til glede, både for deg og fadderbarnet ditt. Et sted der ute finnes en jente eller gutt, som vil bli veldig glad for å bli kjent med fadderen sin.”

Heidi Kristines brevskrivertips:

 • Jeg synes det er fint å ta frem bilde av barnet, når jeg skal skrive til han eller henne.
 • Fortell om deg selv, og svar på barnets spørsmål.
 • Tenk på barnets alder når du stiller spørsmål.
 • Du kan spørre om kjæledyr, hvordan det er på deres Compassion prosjekt, alder og navn på søsken, hva de vil bli når de blir voksne og lignende.
 • Husk på barnet når du ber.
 • Les litt om landet barnet bor i.
 • Det må være hyggelig for fadderbarnet å få et foto av deg, og kanskje av familien også.
 • For å huske hva du har skrevet i tidligere brev kan det være lurt å ta et foto av brevene ettersom du sender de.
 • Det kan ta tid før brevet kommer fram, så sørg for å sende det i god tid før jul eller bursdager.
 • Jeg prøver å være litt kreativ. Jeg er stadig på jakt etter noe jeg kan sende, som er laget av papir. Når jeg er i de ulike butikkene, ser jeg alltid etter om de har små notatbøker, tegnebøker, klistremerker, kort, glansbilder, små papirposer og lignende.”
 • I hobbybutikker har de godt utvalg av hjelpemidler. Det kan være smart å handle på tilbud etter jul, så har man det klart til neste år.

Du kan gjerne skrive brevet ditt på vår hjemmeside. Der kan du også velge en mal og laste opp bilder og vedlegg.

Eksempel på enkle julekort.

Bursdagkort til Saul. Jeg lot meg inspirere av pinterest, men lagde min egen versjon.
Et hjertekort jeg laget til Mia med trøstende ord. Jeg fant en oversettelse av "Fotsporene" på spansk. Det står skrevet inni kortet.
Mia hilser alltid meg med "Abrazos y besos" (klemmer og kyss). Derfor blir det naturlig for meg å si det samme til henne.
En papirpose kan man pynte som man ønsker selv. Her har jeg brukt en sjablong og pyntet med et lite tre og en fugl.
Dette ligger inne i en av bøkene. Her er en julehilsen, et julekort og et julehjerte.
Dette er alla bøkene jeg sendte som julehilsen i år.