Barnefattigdom kan utryddes!

8 juli 2021

Fadderskap

Det trengs mer enn bare mat og utdanning for å utrydde barnefattigdom. Barn behøver å utvikle seg i alle deler av livet.

Det trengs mer enn bare mat og utdanning for å utrydde barnefattigdom. Barn behøver å utvikle seg i alle deler av livet. Les om hvordan Compassion er med på å gjøre dette mulig. Men først – la oss bli enige om hva barnefattigdom er.

Hva er barnefattigdom?

Barnefattigdom defineres gjerne av at familien har under 60% av landets medianinntekt i en periode på tre år eller mer. Relativ fattigdom stiger når velstående grupper blir rikere, selv om ingen blir fattigere.

Hva gjør Compassion for å bekjempe barnefattigdom?

Dersom du kunne oppsummert Compassions virksomhet I én setning ville det vært “holistisk utvikling av barn”. Dette kan umiddelbart høres litt komplisert ut, men dette konseptet er selve nøkkelen til vår tjeneste.

Det innebærer at vi ikke responderer på barnefattigdom ved å bare dele ut mat og bibler. I stedet jobber vi aktivt for å utvikle barn I alle aspekter av livene deres – deres sinn, kropper og relasjoner – idet vi utruster lokale kirker til å dele Jesu kjærlighet med dem.

Kortsiktig hjelp hånd i hånd med langsiktig utvikling

Du tenker gjerne, «Selvsagt, det høres fantastisk ut i teorien, men hvordan ser det egentlig ut?»

Gjennom Compassion sine programmer i samarbeid med lokale kirker får barn hjelp på alle områder av livet. De får:

  • Alderstilpasset kristen undervisning og disippelgjøring i en lokal kirke.
  • Formelle og praktiske utdanningsmuligheter
  • Tilgang til pleie, trening i hygiene og mat
  • Personlig oppfølging, veiledning og kjærlighet 
Web_Version-CC-TG040800038-PhotojournalistChoice-01.jpg

Du skjønner, vi tror på viktigheten av kortsiktig hjelp sammen med langsiktig utvikling. Vi vet at ved å samarbeide med kirker som er i samme nabolag som barna vi ønsker å hjelpe har barna muligheten til å bli kjent, elsket, beskyttet og fulgt opp gjennom oppveksten.

I en tid som COVID-19 har vi også kunnet gi akutt hjelp til barn og familier gjennom å skaffe mat, hygieneartikler og medisinsk hjelp.

La oss bekjempe barnefattig sammen! Vil du være med? Les mer om hvordan her.

Siste innlegg om fadderskap

Matkrise

11 oktober 2022

Det er umulig å vite hvor lenge den globale matkrisen kommer til å fortsette. Eksperter sier at den kan fortsette i flere år hvis ikke raske tiltak iverksettes.

Fra fadderbarn til fadder

3 juni 2022 Video

Maria Momojara Diamond vokste opp i et usikkert område i Peru. Foreldrene hennes måtte kjempe for å støtte Maria og søsknene hennes, men da hun var syv år gammel, hørte hun om Compassion. «For meg endret det livet mitt».

Mitt palass

5 april 2022

“Jeg gråt da jeg så restene av huset etter katastrofen”, forteller Vania. Den 14. August smuldret jordskjelvet opp huset som hun delte med mannen sin og seks barn.

Denne siden bruker cookies Les mer