Blogg

Oppdatering fra Haiti

21 mars 2024 Video

Som du sikkert har hørt, har den politiske uroen og den økonomiske ustabiliteten i Haiti ført til en krise der kriminelle gjenger søker å ta kontroll over landet gjennom vold.

Lorega

31 januari 2024 Video

Ryktet om Lorega, et samfunn på Filippinene, hadde en betydelig innvirkning på innbyggerne. Angelica var en av dem. Hun levde et liv i kriminalitet og fattigdom. 

Matkrise

11 oktober 2022

Det er umulig å vite hvor lenge den globale matkrisen kommer til å fortsette. Eksperter sier at den kan fortsette i flere år hvis ikke raske tiltak iverksettes.

Fra fadderbarn til fadder

3 juni 2022 Video

Maria Momojara Diamond vokste opp i et usikkert område i Peru. Foreldrene hennes måtte kjempe for å støtte Maria og søsknene hennes, men da hun var syv år gammel, hørte hun om Compassion. «For meg endret det livet mitt».

Mitt palass

5 april 2022

“Jeg gråt da jeg så restene av huset etter katastrofen”, forteller Vania. Den 14. August smuldret jordskjelvet opp huset som hun delte med mannen sin og seks barn.

Et møte med Julian Alum

23 mars 2022 Video

Livet hennes er en gripende sann historie, og et bevis på at forvandling er mulig. Vi fikk en samtale med det tidligere fadderbarnet Julian Alum, fra Uganda. Hele livet til familien holdt på å rase, da faren døde. Moren til Julian var arbeidsløs, og fikk alene ansvaret for deres fem barn. Men situasjonen snudde – da familien fikk kontakt med Compassion.

Compassion arbeider nå i 27 land

22 mars 2022

Fattigdom er et stort problem som fortsetter å vokse og det er livene til barn som står på spill.

Ukraina

6 mars 2022

Angående Russlands invasjon av Ukraina.

Nulltoleranse for kvinnelig kjønnslemlestelse

28 februari 2022 Video

Læreren Florence Lomariwo fikk vite at hun skulle omskjæres da hun var 12 år, for å kunne giftes bort til nabomannen. Hør hennes historie om kampen hun i dag kjemper mot kjønnslemlestelse og barneekteskap.  

Et møte med Christian Ingebrigtsen

10 februari 2022 Video

Vi møter den norske singer/songwriter, internasjonale popstjernen og Compassion-ambassadøren Christian Ingebrigtsen. Han forteller om en barndom med mobbing, sin musikalske reise og hvordan han med en sang har fått fungere som mekler i Israel/Palestina-konflikten. 

Everett Swanson - Starten for Compassion

11 januari 2022 Video

Takket være et medmenneskes hjerte og drivkraft, ble frøet til fadderbarnorganisasjonen Compassion sådd for ca 70 år siden.  

Jul i Brasil

13 december 2021

På grunn av avstandsrestriksjoner har Compassion-senterene i Brasil måtte endre på juleplanene sine. De har vært kreative for å sikre barnas juleglede på tross av utfordringene. 

"Barn blir så glade for å få julegaver. Nysgjerrige forter de de seg med å åpne gaven for å se hva som gjemmer seg under papiret. For noen av dem er det den eneste gaven de får i løpet av året." - Alessandra, centerleder

Christian Ingebrigtsen

27 november 2021 Video

Det er mer enn bare penger til de fattige. Det er omsorg og oppfølging gjennom hele oppveksten. Og det er det som kan forandre verden til et bedre sted.

En mors dagbok

17 november 2021

Da hennes 14-årige datter, Dayra, ble skutt i hodet hjemme hos en venn, ramlet hele Helenas verden sammen. Her er hennes dagbok: 

5 ubehagelige spørsmål om fattigdom

10 november 2021

Hvorfor fortsetter foreldre å få barn om de ikke har råd til å forsørge dem? Og om de har behov for hjelp, hvorfor har de andre moderniteter som TV og mobiltelefon?

Denne siden bruker cookies Les mer