Hva kan jeg skrive til fadderbarnet mitt?

Brevene dine gjør en forskjell i fadderbarnets liv.

Vi får ofte spørsmål om hva man kan skrive, eller burde unngå å skrive i brevet til fadderbarnet sitt. Brevet til fadderbarnet ditt trenger ikke å være et langt brev - bare en kort hilsen kan være en stor oppmuntring for fadderbarnet ditt. Men hvis du vil fortelle fadderbarnet ditt mer om deg selv men ikke vet hvor du skal begynne, har vi samlet 5 tips om hva du kan skrive i brevene dine.

Her er 5 tips om emner du kan skrive om

1. Familien din

Del alt som du er komfortabel med å dele med fadderbarnet ditt, og som er tilpasset barnets alder.

Fortell om barna dine, foreldrene dine, søsken og så videre. Fortell historier om familiemedlemmene dine eller vennene dine, og fortell barnet hvorfor du er takknemlig for dem. Kjæledyrene våre kan ofte også være som en del av familien. Du kan dele bilder av kjæledyrene dine, ting de liker å gjøre, og dine beste minner med dem. På samme måte som du gjerne vil vite mer om fadderbarnet ditt og deres familie setter fadderbarnet stor pris på å vite mer om deg og din familie!

2. Landet, byen eller samfunnet der du bor

Del lærerik og interessant informasjon om stedet du bor på. Vær beskrivende og legg ved bilder hvis du har mulighet til det. Fortell fadderbarnet ditt hvordan dere feirer jul eller hva påsken betyr for familien din. Del minnene dine fra 17. mai, og hvorfor dere feirer det i landet ditt.

3. Hverdagen din

Fadderbarnet ditt vil helt sikkert vite mer om arbeidet ditt, skolen du går på eller interessene dine. Dere kanskje til og med har noen interesser til felles! Fadderbarna setter også skikkelig stor pris på å få bilder fra fadderen sin. Velg bildene med omsorg, men gjerne send dem ofte! Det gir utrolig mye glede til fadderbarna å ta del av fadderens liv gjennom et bilde. Eller har du for eksempel et favorittminne fra da du var barn, eller har du et favorittbibelvers? Del det med fadderbarnet ditt og la dem vite hvorfor det betyr mye for deg.

4. Oppmuntring

Det kan føles som at det ikke gjør en stor forskjell, men det gjør det! Oppmuntringene dine gir fadderbarnet ditt håp og selvtillit.

Kan du huske en person som ga deg oppmuntring og håp når du trengte det aller mest? Du kan være den personen for fadderbarnet ditt! Brevene dine kan virkelig gjøre en forskjell.

5. Still spørsmål

Du kanskje ikke alltid får svar på spørsmålene dine, men de viser fadderbarnet ditt at du virkelig vil vite mer om henne eller ham. Du kan spørre barnet om alle de tingene som vi har nevnt her ovenfor, eller andre ting som du gjerne vil vite om dem. 

Selv om vi ofte vil dele så mye som mulig med fadderbarna våre, er det noen emner som du gjerne må unngå i brevene dine, da de kan oppleves som upassende i andre kulturer:

1. Penger

Ikke nevn penger i brevet til fadderbarnet ditt. Dere kommer fra veldig forskjellige steder. Det å snakke om penger gir ikke barna glede, men kan i stedet føre til frustrasjon eller misforståelse hos fadderbarnet eller familien deres.

2. Mat

Har du noen gang tenkt på hva hun eller han spiser? Helt sikkert ikke de samme tingene, mengdene eller ulike typene av mat som du spiser. Hvis du vil skrive om mat, beskriv gjerne hva slags mat det er eller tradisjonene rundt det, i stedet for å beskrive hvor mye, hvor ofte eller hvilken restauranter du spiser på.

3. Hjemmet ditt eller eiendelene dine

Du må veldig gjerne fortelle om minner fra hjemmet ditt, men uten å nevne selve huset. Ikke nevn hvor stort hjemmet ditt er, eller om du har en bil (eller flere). Skriv med ettertanke når du skriver om ting du eier.

4. Upassende bilder

Unngå å dele bilder som kan oppleves upassende, og husk at barnet bor i et helt annet land med en annen kultur. For eksempel kan et familiebilde på stranden oppleves som helt normalt her, men i noen kulturer kan det oppleves som sjokkerende å få et bilde av personer i badedrakt. Unngå også å sende bilder av eiendelene dine.

Bruk din beste dømmekraft, og hvis du ikke er sikker er du alltid velkommen til å ringe og spørre oss.

Men det aller beste med brevskrivingen er at det kan gjøre en forskjell i livet til fadderbarnet ditt, så gjerne fortsett med å skrive! 

Denne siden bruker cookies Les mer