Ofte stilte spørsmål

FAQ

Hvor jobber Compassion?

Compassion samarbeider med ca. 8400 lokale kirker i 27 land i hele verden: Bangladesh, Bolivia, Brasil, Burkina Faso, Colombia, Den dominikanske republikk, Ecuador, El Salvador, Etiopia, Filippinene, Ghana, Guatemala, Haiti, Honduras, Indonesia, Kenya, Mexico, Nicaragua, Peru, Rwanda, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Togo, Malawi, Myanmar og Uganda.

Hva er det som utmerker Compassion i sammenligning med andre organisasjoner?

Compassions arbeid er basert på fire tydelige verdier:

-Jesus i sentrum. Evangeliet blir formidlet til hvert enkelt barn på en måte som er tilpasset alder og kultur – og aldri med tvang.

-Barna i fokus. Vi arbeider helhetlig med hvert enkelt barn.

-Menighetsbasert. Vi velger å samarbeide med lokale menigheter, hvor det finnes engasjerte troende som kan undervise, veilede og være mentorer for barna. Dette gjøres i samarbeid med foreldrene og mennesker i lokalområdet.

-Integritet. Vi arbeider bevisst for å holde en høy standard av integritet og kompetanse slik at vi kan bistå barna på best mulig måte. Vi forplikter oss til å hjelpe barn, familier og menigheter ved å utvikle relevante program for barnas utvikling. Vi forplikter oss til å arbeide etter en høy profesjonell og bibelsk standard.

Hvorfor fokuserer Compassion på individuelle fadderskap?

I løpet av de mer enn 70 årene Compassion har drevet utviklingsarbeid har vi sett mange ulike metoder benyttet for å bryte den onde sirkelen av fattigdom i barns liv. Vi har oppdaget at forandrede omstendigheter sjelden forandrer menneskers liv, men derimot vil forandrede mennesker forandre sine omstendigheter.

Samfunnsutvikling fokuserer på å forandre ytre omstendigheter og er en viktig del også av vårt arbeid. Vårt hovedfokus er likevel det enkelte barnet og dets utvikling – en tilnærming som ser hvert barns unike verdi og gudgitte potensiale. Mange av disse barna benytter det de har lært til å skape positive endringer i sitt lokalsamfunn.

Hvordan velger Compassion ut barna som skal få faddere?

Compassion har retningslinjer for hvilke barn som skal få hjelp. Den lokale menigheten har fått opplæring i å vurdere hvilke barn som er i størst nød i lokalsamfunnet. Disse barna blir invitert til å delta i programmet med foresattes samtykke.

Hjelper Compassion bare barn som har kristne foreldre?

Nei. Vi hjelper barna som trenger det mest, uavhengig av tro. Foreldrene gjøres oppmerksom på at Compassion er en kristen organisasjon, og barna som deltar i programmene, har ulik etnisk og religiøs bakgrunn.

Hva skjer hvis det er flere barn i familien?

Compassions målsetting er å nå ut til så mange familier som mulig. Det er vanligvis bare ett barn i familien som vil få ta del i programmet, men dersom familien har ekstra stort behov for hjelp, kan flere barn bli registrert. Programmet kommer hele familien til gode gjennom samhandling med ansatte, helseundersøkelser, ernæringsveiledning og mat, foreldreopplæring og andre aktiviteter i regi av menigheten.

Hva koster et fadderskap?

Som fadder kan du velge mellom et vanlig fadderskap, 360 kr per måned, eller fadderskap pluss, 420 kr per måned. Når du velger fadderskap pluss går de ekstra 60 kronene til prosjekter som for eksempel bidrar til rent vann, sanitæranlegg, katastrofehjelp og registrerte barn som ikke ennå har fått en fadder. Fadderpengen kan justeres i løpet av fadderskapet, i så fall informerer vi deg på forhånd.

Hvordan betaler jeg for fadderskapet mitt?

Vi anbefaler at du betaler via Avtalegiro, da det hjelper oss med å holde kostnadene våre nede.

Hvor lenge varer fadderskapet mitt?

Ditt fadderbarn er i Compassion-programmet til de fullfører utdanningen sin, som vanligvis er når barnet er mellom 18 til 22 år, avhengig av landet og barnets personlige forhold. Det kan skje at fadderbarnet forlater programmet tidligere. Ofte er grunnen for dette at familien flytter til et annet sted der Compassion ikke har sentre.

Når ditt fadderbarn forlater programmet, vil vi informere deg om det og du vil få et annet barn å bli fadder til. Siden du har forpliktet deg til å bli fadder hos Compassion Norge, er fadderskapet ditt gyldig helt til du gir oss beskjed om noe annet. Fadderskap har ingen bindingstid og du velger selv hvor lenge du vil være fadder. Du kan avslutte fadderskapet når som helst ved å kontakte oss.

Kan jeg sende bursdags- og julegaver til fadderbarnet mitt?

Dersom du ønsker å sende en julegave til fadderbarnet ditt oppmuntrer vi at du gir til julefondet. Alle barn i Compassions programmer får hvert år en julegave takket være Compassion sitt julefond. Mange Compassion-sentre holder også bursdagsfeiringer for fadderbarna ved senteret. Dersom du ønsker å bli trukket automatisk via Avtalegiro for bursdagsgaver (200 kr) og/eller bidrag til julefondet (150 kr) hvert år kan du gi oss beskjed om det via info@compassion.no. For å sende en engangsgave kan du lese mer her: https://www.compassion.no/gi-en-gave/. Ellers kan et brev med bursdags- eller julehilsen også være en veldig stor oppmuntring for fadderbarna!

Kan jeg sende fysiske gaver til fadderbarnet mitt?

Dersom du ønsker å gi fadderbarnet ditt en gave anbefaler vi å sende en pengegave via Vipps eller bankoverføring. Beløpet går uavkortet til barnet som får hjelp av en forelder eller ansatt ved senteret med å besøke det lokale markedet og velge en gave som de trenger eller ønsker seg aller mest. Dette er en god måte for å støtte den lokale økonomien der fadderbarnet ditt bor, og hjelper Compassion med å bespare tid og ressurser.

Hvor kan jeg finne faddernummeret mitt?

Ditt fadderummer består av åtte sifre, du finner det øverst til venstre på brevene fra fadderbarnet ditt. Har du problemer med å finne nummeret, kontakt oss så hjelper vi deg.

Har jeg lov til å ha kontakt med fadderbarnet mitt utenfor Compassion?

All kommunikasjon mellom deg og fadderbarnet ditt skjer kun via Compassions brevskriving og ikke via sosiale medier, sånn at vi i Compassion kan ta ansvar for kommunikasjonen og dermed sikre en trygg kontakt med barna. Hvis du blir kontaktet av fadderbarnet ditt utenfor vår korrespondanse, for eksempel via telefon, e- post, Facebook, Twitter etc., så ikke svar. Informere oss hvis dette skjer gjennom å ringe +47 23 62 26 90 eller send en e-post til info@compassion.no.

Hva skjer hvis jeg avslutter fadderskapet?

Fadderskapet har ingen bindingstid og vi har forståelse for at omstendigheter kan forandre seg. Men gi oss beskjed dersom du må avbryte fadderskapet, slik at vi kan finne en ny fadder til barnet så fort som mulig! Barnet får fortsette i programmet uten avbrudd.

Denne siden bruker cookies Les mer