Hvorfor skrive brev?

Brevskriving er en viktig del av Compassions fadderprogram. Det er den beste måten å bli bedre kjent med fadderbarnet ditt på. Gjennom brevene kan du og fadderbarnet ditt fortelle hverandre om livene deres, familiene og dele bønnebehov. Brevet ditt betyr mye for fadderbarnet ditt. Kanskje får du også møte barnet en dag! Skriv en oppmuntrende hilsen til fadderbarnet ditt. 

SKRIV NÅ

Brevene dine gjør en forskjell i fadderbarnets liv.

Barna blir oppmuntret og kjenner på tilhørighet.

De føler seg motivert for skole og aktiviteter.

Barnet får bedre selvtillit.

Barnet tar ofte vare på brevene og leser dem regelmessig.

Skriv et brev HER.

Brevet ditt blir sendt til Compassion-kontoret for oversetting.

Brevet blir skrevet ut og levert i det landet fadderbarnet ditt bor.

Jeg forstår at brevene sendes elektronisk, men kan jeg heller få papirbrev?

Ja. Du kan få fysiske kopier av brevene dine i posten. Vi foretrekker derimot at du tar i mot brevene dine digitalt, fordi det sparer oss for kostnader og arbeidstid. Brevene kommer til Norge digitalt, så det vi evt. sender deg er en utskrift.

Kan jeg sende gaver til fadderbarnet mitt?

Ja, du kan sende klistremerker, tegnebøker og andre flate papirobjekter til fadderbarnet ditt via vår kontoradresse. Gaven kan ikke være mer enn 6 mm tykt. Den kan heller ikke være større enn A4. Merk at det kan ta opptil 2 måneder før gaven er hos fadderbarnet ditt.

Jeg vet ikke hva jeg skal skrive. Har dere noen tips?

Det har vi! Gjør det enkelt. Fortell fadderbarnet ditt om hverdagen din, interessene dine, hva du jobber med. La dem bli bedre kjent med deg, og still spørsmål om barnets liv også. Du kan dele et favorittvers fra Bibelen eller fortelle om noe nytt du har lært. Oppmuntre dem i skolearbeidet og fortell at du ber for dem. Det trenger ikke å være et langt brev, det kan også være en kort hilsen. 

Hvordan ser brevet fra fadderbarnet mitt ut?

Om fadderbarnet ditt er gammelt nok til å kunne lese og skrive, kommer barnet til å skrive til deg innimellom. I blant hjelper en voksenperson til - en foresatt eller en prosjektansatt. Vi oppmuntrer barnet til å skrive personlig om livet og svare på spørsmålene du stiller i dine brev. I noen kulturer er dette en stor utfordring fordi de ikke er vant til å skrive brev. Derfor ber vi deg om å ikke forvente for mye, men heller se på brevskrivingen som en måte å oppmuntre fadderbarnet ditt på. 

Hvor ofte skriver fadderbarnet mitt til meg?

Fadderbarnet ditt kommer til å skrive minst 2 brev i året. Hvis du skriver flere brev, vil du antakeligvis få flere brev. 

Max 6 brev per år. Barn under 9 år fyller i et ark med spørsmål. Gjennom dette får du flere fakta om barnets liv. 

Hvorfor kommer jeg ikke videre i brevskrivingen?

I de fleste tilfeller er problemet at feil ID er oppgitt, eller at man ikke har klikket på barnets navn. Faddernummeret ditt, som du må angi for å skrive brev, består av 8 siffer hvor det første alltid er et null. Når riktig faddernummer er angitt, dukker navnet til fadderbarnet ditt automatisk opp under «Jeg skriver til». Pass på at du da klikker på barnets navn. Da blir det mulig å klikke på neste steg og komme videre i brevskrivingen.

Kan jeg skrive til fadderbarnet mitt direkte?

All kontakt mellom faddere og fadderbarn skal kun skje gjennom Compassion og vår brevkommunikasjon. Vår erfaring er at Compassions system er den tryggeste måten å håndtere korrespondansen på.

Det gjør det mulig for oss å:

  • Sikre riktig oversettelse som du og fadderbarnet ditt trenger for effektiv kommunikasjon.
  • Sikre at brevene blir levert til barn som bor i avsidesliggende områder hvor posten ikke kommer fram.
  • Beskytte din integritet.
  • Beskytte barna.

Kan jeg ha kontakt med fadderbarnet mitt via Facebook, Twitter, e-post, Skype, etc.?

I takt med spredning og tilgang til sosiale medier innser vi at faddere og deres fadderbarn kan kontakte hverandre direkte uten Compassions innblanding. Det innebærer større risiko for den personlige integriteten og sikkerheten for både barn og fadder. Derfor må all kommunikasjon skje via Compassion. Ikke kontakt fadderbarnet ditt via sosiale medier.

Det har skjedd at noen som kjenner et fadderbarn, eller et familiemedlem, oppretter en konto på sosiale medier og utgir seg for å være barnet, ber om penger og truer barnets velbefinnende hvis penger ikke overføres.

Om du blir kontaktet av fadderbarnet ditt utenfor vår korrespondanse, for eksempel via telefon, e-post, Facebook, Twitter etc., så ikke svar. Gi oss beskjed hvis dette skjer gjennom å ringe +47 23 62 26 90 eller via e-post til info@compassion.no.

Vi kan ikke beskytte din eller ditt fadderbarns integritet hvis vi ikke er inkludert i korrespondansen. Vi har også et ansvar for å beskytte barna mot personer som ikke har gode intensjoner.

Å være involvert i korrespondansen gjør det også mulig for oss å hjelpe deg å navigere i eventuelle kulturforskjeller. Vi kan for eksempel hjelpe deg å unngå, ved et uhell, og skrive noe som ville oppleves som upassende eller støtende.

Hvorfor kan jeg ikke inkludere min adresse, e-post eller telefonnummer i brevet mitt?

Hvis du deler din kontaktinformasjon kan du risikere din egen og fadderbarnets sikkerhet. Mange faddere som har delt sin kontaktinformasjon har blitt spurt om å sende penger fra personer som hevder at de er venner eller familiemedlemmer til fadderbarnet. Det har også forekommet situasjoner hvor barnet har blitt utsatt for risiko i samfunnet på grunn av deres direkte kontakt med en fadder fra et rikt land.

Vi ber om at du ikke deler din kontaktinformasjon med fadderbarnet ditt.

Jeg har blitt kontaktet av fadderbarnet mitt på sosiale medier, hva gjør jeg?

Hvis du blir kontaktet av fadderbarnet ditt utenfor vår korrespondanse, for eksempel via telefon, e-post, Facebook, Twitter etc., så ikke svar. Gi oss beskjed hvis dette skjer gjennom å ringe +47 23 62 26 90 eller via e-post til info@compassion.no.

Fadderbarna og deres familier har ikke lov til å kontakte faddere utenfor Compassions retningslinjer, det er en betingelse for å delta i programmene våre. Gjennom å informere oss hvis det skjer, gjør du det mulig for oss å gjøre de ansvarlige til stede oppmerksomme på dette, som så igjen vil snakke med familien.

Denne siden bruker cookies Les mer