Hvorfor skrive brev?

Brevskriving er en viktig del av Compassions fadderprogram. Det er den beste måten å bli bedre kjent med fadderbarnet ditt på. Gjennom brevene kan du og fadderbarnet ditt fortelle hverandre om livene deres, familiene og dele bønnebehov. Brevet ditt betyr mye for fadderbarnet ditt. Kanskje får du også møte barnet en dag! Skriv en oppmuntrende hilsen til fadderbarnet ditt. 

SKRIV NÅ

Brevene dine gjør en forskjell i fadderbarnets liv.

Barna blir oppmuntret og kjenner på tilhørighet.

De føler seg motivert for skole og aktiviteter.

Barnet får bedre selvtillit.

Barnet tar ofte vare på brevene og leser dem regelmessig.

Skriv et brev HER.

Brevet ditt blir sendt til Compassion-kontoret for oversetting.

Brevet blir skrevet ut og levert i det landet fadderbarnet ditt bor.

Jeg forstår at brevene sendes elektronisk, men kan jeg heller få papirbrev?

Ja. Du kan få fysiske kopier av brevene dine i posten. Vi foretrekker derimot at du tar i mot brevene dine digitalt, fordi det sparer oss for kostnader og arbeidstid. Brevene kommer til Norge digitalt, så det vi evt. sender deg er en utskrift.

Kan jeg sende gaver til fadderbarnet mitt?

Ja, du kan sende klistremerker, tegnebøker og andre flate papirobjekter til fadderbarnet ditt via vår kontoradresse. Gaven kan ikke være mer enn 6 mm tykt. Den kan heller ikke være større enn A4. Merk at det kan ta opptil 2 måneder før gaven er hos fadderbarnet ditt.

Jeg vet ikke hva jeg skal skrive. Har dere noen tips?

Det har vi! Gjør det enkelt. Fortell fadderbarnet ditt om hverdagen din, interessene dine, hva du jobber med. La dem bli bedre kjent med deg, og still spørsmål om barnets liv også. Du kan dele et favorittvers fra Bibelen eller fortelle om noe nytt du har lært. Oppmuntre dem i skolearbeidet og fortell at du ber for dem. Det trenger ikke å være et langt brev, det kan også være en kort hilsen. 

Hvordan ser brevet fra fadderbarnet mitt ut?

Om fadderbarnet ditt er gammelt nok til å kunne lese og skrive, kommer barnet til å skrive til deg innimellom. I blant hjelper en voksenperson til - en foresatt eller en prosjektansatt. Vi oppmuntrer barnet til å skrive personlig om livet og svare på spørsmålene du stiller i dine brev. I noen kulturer er dette en stor utfordring fordi de ikke er vant til å skrive brev. Derfor ber vi deg om å ikke forvente for mye, men heller se på brevskrivingen som en måte å oppmuntre fadderbarnet ditt på. 

Hvor ofte skriver fadderbarnet mitt til meg?

Fadderbarnet ditt kommer til å skrive minst 2 brev i året. Hvis du skriver flere brev, vil du antakeligvis få flere brev. 

Max 6 brev per år. Barn under 9 år fyller i et ark med spørsmål. Gjennom dette får du flere fakta om barnets liv. 

Denne siden bruker cookies Les mer