Et møte med Julian Alum

23 mars 2022

Video

Livet hennes er en gripende sann historie, og et bevis på at forvandling er mulig. Vi fikk en samtale med det tidligere fadderbarnet Julian Alum, fra Uganda. Hele livet til familien holdt på å rase, da faren døde. Moren til Julian var arbeidsløs, og fikk alene ansvaret for deres fem barn. Men situasjonen snudde – da familien fikk kontakt med Compassion.

I dag er alle de fem barna voksne, friske og fri fra et liv i fattigdom. Julian bor for tiden i Danmark med familien sin, der hun jobber som sosialarbeider. Hun gir en stemme til dem som ikke klarer å snakke for seg selv, alle de barna som fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Denne håpefulle videoen er full av lys, tårer og takknemlighet.

Julian vokste opp i Uganda, Kampala. Sammen med mor, fire søstre og en lillebror. Da hun var 7 år gammel døde faren hennes, familieforsørgeren. Hun husker det som en vanskelig tid. Julian ble nødt til å forlate skolen, ta mye mer ansvar og begynne å jobbe.

Familien bodde ved siden av en bar, der det stadig var fulle menn rundt huset.

Derfor ble jeg så utrolig glad da jeg som 10 år gammel fikk en fadder gjennom Compassion. Jeg kunne endelig komme tilbake til skolen. Det var den største gaven jeg noensinne kunne fått. Utdannelse er nummer én i kampen mot fattigdom. Jeg ble også kjent med Jesus Kristus som min frelser. Gjennom alle de søvnløse nettene uten mat og økonomiske utfordringer, visste vi nå at vi hadde en far i himmelen som aldri ga opp og alltid lyttet da vi ropte.

Fremfor alt var kontakten med hennes faddere livsforandrende.

Oppmuntringene jeg fikk fra dem var 100% oppløftende for meg. Deres varme brev og bønner hjalp meg til å klare de «normale» utfordringene med å være en tenåringsjente i Uganda. De fortalte at jeg var elsket, de trodde på meg og heiet på meg for at jeg skulle nå lenger. Alle trenger vi noen som hjelper oss til å nå våre potensielle mål.

Julian begynte etter hvert å jobbe på det Compassionsenteret der hun selv fikk hjelp som barn. I dag bor hun i Danmark med familien sin og har studert til å bli sosialarbeider. «Alt dette takket være min fantastiske mamma og hjelpen fra Compassion.»

Husker du hvordan det føltes å motta ditt første brev fra fadderen din?

Julian husker det veldig godt, hun klarte ikke å skrive selv, men ble så glad av å se faddernes håndskrift og høre brevene bli lest opp for henne. Hun tegnet bilder og sendte tilbake. Det viser seg at Julian og fadderne hennes møttes senere under en Compassion-turné i USA, der hun deltok.

Det føltes helt uvirkelig, nesten som en «Jesu andre ankomst» å endelig få møte dem ansikt til ansikt! Alt jeg ville var å fortelle dem at deres støtte hadde gjort en forskjell i livet mitt. At det har blitt en stor forvandling og at jeg er et levende bevis. Fadderne mine og jeg hadde nemlig mistet kontakten da jeg var 18 og gikk på college. De visste ikke hvor jeg var, eller hva jeg gjorde og fikk bare en samtale fra Compassion som sa: Husker dere den unge jenta som dere ble faddere til? Hun bor i USA nå. Vi fikk møtes. De gråt og gråt. Det var så mye glede og takknemlighet.

Julians barn trenger ikke nå å bli født inn i fattigdommen hun selv gjorde. Julian synes det er utrolig at 310 kroner, som et fadderskap i Compassion koster, kan utgjøre en slik forskjell! I Uganda gir den summen mat på bordet ikke bare for et barn, men for en hel familie.

Du gjør det mulig for barnet å gå på skole, gjøre drømmer til virkelighet, få medisinsk hjelp som de ikke ellers kunne fått og være en del av et fellesskap der de kan bli kjent med Jesus. Og det er noe som ingen kan ta fra barnet. Det barnet kommer til å forandre historien for en hel familie, hele samfunnet og verden, som bryter ut av sirkelen av fattigdom. Julian takker Gud for alt Han har gjort i livet hennes.

Bli fadder

Oppdatering fra Haiti

21 mars 2024 Video

Som du sikkert har hørt, har den politiske uroen og den økonomiske ustabiliteten i Haiti ført til en krise der kriminelle gjenger søker å ta kontroll over landet gjennom vold.

Lorega

31 januari 2024 Video

Ryktet om Lorega, et samfunn på Filippinene, hadde en betydelig innvirkning på innbyggerne. Angelica var en av dem. Hun levde et liv i kriminalitet og fattigdom. 

Fra fadderbarn til fadder

3 juni 2022 Video

Maria Momojara Diamond vokste opp i et usikkert område i Peru. Foreldrene hennes måtte kjempe for å støtte Maria og søsknene hennes, men da hun var syv år gammel, hørte hun om Compassion. «For meg endret det livet mitt».

Denne siden bruker cookies Les mer