En Veldig Takknemlig Familie

15 juli 2021

Fadderskap

Midt I pandemiens usikkerhet, gikk 10 år gamle Cristhian og familien hans fra å leve I frykt for fremtiden, til å stole på Gud. Takket være senterets støtte, som også inkluderer ukentlig telefonsamtale med en sertifisert psykolog.

Nå for tiden sitter Cristhian og familien sammen å nyter de vakre morgenene. Etter å ha spist frokost sammen, setter de seg i solen for å lese en andakt, mens de snakker og ler. Det er vanskelig å tro at det kun er ni måneder siden foreldrene hans var fullstendig overveldet av fortvilelse.

Web_Version-CC-PE068300145-08-2104.jpg

Før pandemien slo til, jobbet  Cristhians far, Wilber, som gartner. For å tjene litt ekstra solgte han også håndlaget keramikk til besøkende i Sacted Valley, et berømt turistområde. Wilber tjente allerede mindre enn minstelønn. Null turister, betydde ingen tilleggsinntekt. Han visste ikke hvordan han skulle klare å ta vare på familien sin.

“Jeg var redd for å miste mer inntekt. De to eldste barna mine sloss på skolen. Vi hadde just fått vårt tredje barn. Det var en stor byrde og vi visste ikke hvordan vi skulle håndtere alt,” husker Wilber.

I Gudgitt timing, lanserte Compassion et partnerskap med den lokale menigheten der i mars 2020. Cristhian, da ni år gammel, ble registrert i fadderskapsprogrammet. Programmet tok straks tak i situasjonen og hjalp familien med mat, hygieneartikler, skolemateriale og psykologisk hjelp.

Web_Version-CC-PE068300145-04-2104.jpg

“Vi er her for barna, men også deres verden. Det betyr at vi er her for familien deres også,” sier senterets psykolog Luz. “Pandemien har rammet disse familiene veldig hardt.”

Web_Version-CC-PE068300145-07-2104.jpg

Nettbasert undervisning var også en årsak til at Cristhian følte seg trist og frustrert. “Jeg savner å være på skolen og leke med vennene mine,” sier han. “Men jeg liker veldig godt når psykologen Luz ringer. Han oppmuntrer meg alltid til å holde motet oppe og ikke gi opp.”

Senteret hjelper 162 barn. Den emosjonelle og åndelige støtten de har fått har hjulpet familiene som Cristhians kommunisere bedre, håndtere konflikt, se på omstendighetene i et annet lys og holdt fokuset på noe høyere enn omstendighetene.

Familiens takknemlig er hjertefølt. “Hvem gjør noe sånn?” Hvem gir mat under en pandemi? Hvem bryr seg om barna mine sånn som dette? Hvem ringer for å høre om du og familien har det bra, slik psykologen gjør? Vi er virkelig så velsignet! Vi er en veldig takknemlig familie,” sier Wilber.

Web_Version-CC-PE068300145-01-2104.jpg

Siste innlegg om fadderskap

Skolen som overlevde jordskjelvet

14 september 2021

"Hvis denne jobben ikke hadde blitt gjort ordentlig i 2017, ville vi sannsynligvis blitt nødt til å bygge opp dette klasserommet på nytt nå." - sa Danielle Kettunen, kriseberedskapsspesialist, Compassion.

Jordskjelvet på Haiti

25 augusti 2021

Et forferdelig jordskjelv og en tropisk storm har herjet i et område på Haiti hvor Compassion har mer enn 17.000 fadderbarn i 46 senter.

Gjenforent Etter Folkemord

22 juli 2021 Fadderskap

Christian ble gjenforent med familien sin etter 26 år. Takket være et vitnesbyrd delt i en Compassion-blogg. Christian er en overlever av folkemordet i Rwanda i 1994 mot Tutsiene. Han var baby da hjemmet hans ble ødelagt. Nå 28 år gammel, har han funnet familien sin igjen.

Denne siden bruker cookies Les mer