En Veldig Takknemlig Familie

15 juli 2021

Fadderskap

Midt I pandemiens usikkerhet, gikk 10 år gamle Cristhian og familien hans fra å leve I frykt for fremtiden, til å stole på Gud. Takket være senterets støtte, som også inkluderer ukentlig telefonsamtale med en sertifisert psykolog.

Nå for tiden sitter Cristhian og familien sammen å nyter de vakre morgenene. Etter å ha spist frokost sammen, setter de seg i solen for å lese en andakt, mens de snakker og ler. Det er vanskelig å tro at det kun er ni måneder siden foreldrene hans var fullstendig overveldet av fortvilelse.

Web_Version-CC-PE068300145-08-2104.jpg

Før pandemien slo til, jobbet  Cristhians far, Wilber, som gartner. For å tjene litt ekstra solgte han også håndlaget keramikk til besøkende i Sacted Valley, et berømt turistområde. Wilber tjente allerede mindre enn minstelønn. Null turister, betydde ingen tilleggsinntekt. Han visste ikke hvordan han skulle klare å ta vare på familien sin.

“Jeg var redd for å miste mer inntekt. De to eldste barna mine sloss på skolen. Vi hadde just fått vårt tredje barn. Det var en stor byrde og vi visste ikke hvordan vi skulle håndtere alt,” husker Wilber.

I Gudgitt timing, lanserte Compassion et partnerskap med den lokale menigheten der i mars 2020. Cristhian, da ni år gammel, ble registrert i fadderskapsprogrammet. Programmet tok straks tak i situasjonen og hjalp familien med mat, hygieneartikler, skolemateriale og psykologisk hjelp.

Web_Version-CC-PE068300145-04-2104.jpg

“Vi er her for barna, men også deres verden. Det betyr at vi er her for familien deres også,” sier senterets psykolog Luz. “Pandemien har rammet disse familiene veldig hardt.”

Web_Version-CC-PE068300145-07-2104.jpg

Nettbasert undervisning var også en årsak til at Cristhian følte seg trist og frustrert. “Jeg savner å være på skolen og leke med vennene mine,” sier han. “Men jeg liker veldig godt når psykologen Luz ringer. Han oppmuntrer meg alltid til å holde motet oppe og ikke gi opp.”

Senteret hjelper 162 barn. Den emosjonelle og åndelige støtten de har fått har hjulpet familiene som Cristhians kommunisere bedre, håndtere konflikt, se på omstendighetene i et annet lys og holdt fokuset på noe høyere enn omstendighetene.

Familiens takknemlig er hjertefølt. “Hvem gjør noe sånn?” Hvem gir mat under en pandemi? Hvem bryr seg om barna mine sånn som dette? Hvem ringer for å høre om du og familien har det bra, slik psykologen gjør? Vi er virkelig så velsignet! Vi er en veldig takknemlig familie,” sier Wilber.

Web_Version-CC-PE068300145-01-2104.jpg

Siste innlegg om fadderskap

Everett Swanson - Starten for Compassion

11 januari 2022 Video

Takket være et medmenneskes hjerte og drivkraft, ble frøet til fadderbarnorganisasjonen Compassion sådd for ca 70 år siden.  

Jul i Brasil

13 december 2021

På grunn av avstandsrestriksjoner har Compassion-senterene i Brasil måtte endre på juleplanene sine. De har vært kreative for å sikre barnas juleglede på tross av utfordringene. 

"Barn blir så glade for å få julegaver. Nysgjerrige forter de de seg med å åpne gaven for å se hva som gjemmer seg under papiret. For noen av dem er det den eneste gaven de får i løpet av året." - Alessandra, centerleder

Christian Ingebrigtsen

27 november 2021 Video

Det er mer enn bare penger til de fattige. Det er omsorg og oppfølging gjennom hele oppveksten. Og det er det som kan forandre verden til et bedre sted.

Denne siden bruker cookies Les mer