Gjenforent Etter Folkemord

22 juli 2021

Fadderskap

Christian ble gjenforent med familien sin etter 26 år. Takket være et vitnesbyrd delt i en Compassion-blogg. Christian er en overlever av folkemordet i Rwanda i 1994 mot Tutsiene. Han var baby da hjemmet hans ble ødelagt. Nå 28 år gammel, har han funnet familien sin igjen.

Hvor FANTASTISK er ikke dette? Etter 26 år med troen om at farens familie ble drept i folkemordet i 1994 mot Tutsiene, ble Christian gjenforent med slektningene. Det nydelige møtet skjedde etter Christians historie ble delt på Compassion Canadas blogg. I artikkelen forklarte han hvordan faren ble drept og hjemmet deres ødelagt, da han var baby. Det betydde at han ikke en gang hadde et bilde av faren – noe han lengtet etter. Mirakuløst, kom farens bror over artikkelen. Han tok umiddelbart kontakt. De trodde hele Christians familie hadde gått bort under folkemordet.

Web_Version-CC-RW-27GenocideCommemoration-01-2104.jpg

“Når jeg møtte Christian for første gang, var det som å se broren min igjen,” sa Pascasie, hans tante. “De ligner så mye. Jeg gav ham en klem og ville ikke slippe taket. Jeg er så takknemlig for Compassion for at dere ikke bare tok vare på de fysiske behovene hans og gav ham mulighet til skolegang, men også gjenforente ham med familien.”

Web_Version-CC-RW-27Genocide commemoration-14-2104.jpg

Ikke bare fikk Christian tilbake familien han trodde han hadde mistet, han fikk også noe han trodde var borte for alltid; et bilde av faren sin. “Jeg var så takknemlig for å få holde et bilde av faren min I hendene,” forteller han. “Det overrasket meg at jeg ligner på ham.”

I dag er Christian en fremtredende radio og TV programleder. Når Rwanda markerer 27-årsjubileet for folkemordet mot Tutsiene, gir historien hans håp til andre om at gjenforening med familie, selv etter så mange år, er mulig.

Siste innlegg om fadderskap

Matkrise

11 oktober 2022

Det er umulig å vite hvor lenge den globale matkrisen kommer til å fortsette. Eksperter sier at den kan fortsette i flere år hvis ikke raske tiltak iverksettes.

Fra fadderbarn til fadder

3 juni 2022 Video

Maria Momojara Diamond vokste opp i et usikkert område i Peru. Foreldrene hennes måtte kjempe for å støtte Maria og søsknene hennes, men da hun var syv år gammel, hørte hun om Compassion. «For meg endret det livet mitt».

Mitt palass

5 april 2022

“Jeg gråt da jeg så restene av huset etter katastrofen”, forteller Vania. Den 14. August smuldret jordskjelvet opp huset som hun delte med mannen sin og seks barn.

Denne siden bruker cookies Les mer