Gjenforent Etter Folkemord

22 juli 2021

Fadderskap

Christian ble gjenforent med familien sin etter 26 år. Takket være et vitnesbyrd delt i en Compassion-blogg. Christian er en overlever av folkemordet i Rwanda i 1994 mot Tutsiene. Han var baby da hjemmet hans ble ødelagt. Nå 28 år gammel, har han funnet familien sin igjen.

Hvor FANTASTISK er ikke dette? Etter 26 år med troen om at farens familie ble drept i folkemordet i 1994 mot Tutsiene, ble Christian gjenforent med slektningene. Det nydelige møtet skjedde etter Christians historie ble delt på Compassion Canadas blogg. I artikkelen forklarte han hvordan faren ble drept og hjemmet deres ødelagt, da han var baby. Det betydde at han ikke en gang hadde et bilde av faren – noe han lengtet etter. Mirakuløst, kom farens bror over artikkelen. Han tok umiddelbart kontakt. De trodde hele Christians familie hadde gått bort under folkemordet.

Web_Version-CC-RW-27GenocideCommemoration-01-2104.jpg

“Når jeg møtte Christian for første gang, var det som å se broren min igjen,” sa Pascasie, hans tante. “De ligner så mye. Jeg gav ham en klem og ville ikke slippe taket. Jeg er så takknemlig for Compassion for at dere ikke bare tok vare på de fysiske behovene hans og gav ham mulighet til skolegang, men også gjenforente ham med familien.”

Web_Version-CC-RW-27Genocide commemoration-14-2104.jpg

Ikke bare fikk Christian tilbake familien han trodde han hadde mistet, han fikk også noe han trodde var borte for alltid; et bilde av faren sin. “Jeg var så takknemlig for å få holde et bilde av faren min I hendene,” forteller han. “Det overrasket meg at jeg ligner på ham.”

I dag er Christian en fremtredende radio og TV programleder. Når Rwanda markerer 27-årsjubileet for folkemordet mot Tutsiene, gir historien hans håp til andre om at gjenforening med familie, selv etter så mange år, er mulig.

Siste innlegg om fadderskap

Everett Swanson - Starten for Compassion

11 januari 2022 Video

Takket være et medmenneskes hjerte og drivkraft, ble frøet til fadderbarnorganisasjonen Compassion sådd for ca 70 år siden.  

Jul i Brasil

13 december 2021

På grunn av avstandsrestriksjoner har Compassion-senterene i Brasil måtte endre på juleplanene sine. De har vært kreative for å sikre barnas juleglede på tross av utfordringene. 

"Barn blir så glade for å få julegaver. Nysgjerrige forter de de seg med å åpne gaven for å se hva som gjemmer seg under papiret. For noen av dem er det den eneste gaven de får i løpet av året." - Alessandra, centerleder

Christian Ingebrigtsen

27 november 2021 Video

Det er mer enn bare penger til de fattige. Det er omsorg og oppfølging gjennom hele oppveksten. Og det er det som kan forandre verden til et bedre sted.

Denne siden bruker cookies Les mer