Jul i Brasil

13 december 2021

På grunn av avstandsrestriksjoner har Compassion-senterene i Brasil måtte endre på juleplanene sine. De har vært kreative for å sikre barnas juleglede på tross av utfordringene. 

"Barn blir så glade for å få julegaver. Nysgjerrige forter de de seg med å åpne gaven for å se hva som gjemmer seg under papiret. For noen av dem er det den eneste gaven de får i løpet av året." - Alessandra, centerleder

Web_Version-CC_BR_ChristmasinBrazil_21_2012.jpg

Hvert år planlegger Compassions kirkepartnere en stor julefest i lokalsamfunnet. Her inviteres barna og familiene deres til å feire Jesu fødsel. "Barna blir så glade for å få julegaver. For noen av dem er det eneste gaven de får i løpet av året." sier Alessandra, prosjektdirektør. På grunn av Covid-19 måtte julefeiringene endres for å tilpasse seg de lokale restriksjonene. Men de ønsket fortsatt å gjøre noe for å gi barna gleden av feiringen. 

Web_Version-CC_BR_ChristmasinBrazil_37_2012.jpg

"Jeg liker jul fordi vi får gaver og har det gøy. Jul er Jesus sin bursdag, verdens skaper, vår frelser. Jeg vil at alle skal elske Ham og jeg ber til Gud om at han må forandre situasjonen og ta pandemien bort," sier Nicolas, åtte år gammel. 

Web_Version-CC_BR_ChristmasinBrazil_12_2012.jpg

Senteret har jobbet dobbelt så hardt for å forberede julemiddagsgaver som leveres på døren som gaver i hvert barns hjem. De frivillige dekorerer motorsyklene sine med julepynt så leveringen skal bli enda morsommere for barna. Alle gavene har juice, panettone kake og det de trenger for å tilberede en julemiddag. Det er også et kort med en spesiell hilsen fra senteret og masker til familiene. 

Web_Version-CC_BR_ChristmasinBrazil_02_2012.jpg

"Jul på senteret er alltid veldig kult. Det er leker, deilig mat og masse gøye spill. Men i år må vi bli hjemme på grunn av pandemien. Det er litt trist, men jeg ble veldig glad da de frivillige kom til huset vårt med julegaver," sier Hérogo. 

På tross av begrensningene ved pandemien vil senteret minne barna om at det alltid finnes en grunn til å feire julens sanne budskap. Jesus er den beste gaven man kan få. 

"På tross av pandemien begrensinger vil vi at barna og familiene deres skal få nyte det vakre ved julen og feire dette øyeblikket trygt hjemme." sier Alessandra. "I år er det vanskelig for alle, men vi vil vise at verken Jesus eller vi har glemt dem." 

Web_Version-CC_BR_ChristmasinBrazil_09_2012.jpg

Denne siden bruker cookies Les mer