Burkina Faso

Burkina Faso er en republikk i innlandet i Vest-Afrika. Landskapet er hovedsakelig flatt, med bølgende sletter og åser i vest og sørøst. Landet har tropisk klima med milde, tørre vintre og varme, tørre somre.

Burkina Faso, med sine 13 millioner innbyggere, er et av de fattigste landene i verden. Her finnes ingen havner og kystlinjer, landet har få naturressurser, skjør jord og en svært skjev inntektsfordeling. Ca. 90% av innbyggerne arbeider innen landbruk, et yrke som er sårbart på grunn av varierende regnmengder. Nesten en halv million av Burkina Fasos innbyggere har hiv/aids. Det offisielle talespråket er fransk, men 90% av befolkningen snakker også sudanesiske språk. Store deler av befolkningen praktiserer urfolksreligioner, resten er muslimer eller kristne. Burkina Faso var tidligere en fransk koloni, men ble en selvstendig republikk i 1960. 1970- og 80-tallet var preget av ustabile politiske forhold og flere militærkupp, etterfulgt av et flerpartivalg tidlig på 1990-tallet.

Majoriteten av innbyggerne i Burkina Faso har dårlige økonomiske utsikter på grunn av den høye befolkningstettheten og de begrensede naturressursene. Hvert år søker flere hundre tusen sesongarbeidere jobb på gårder i nabolandene Elfenbenskysten og Ghana, og påvirkes negativt av ustabile forhold i disse områdene.

Denne siden bruker cookies Les mer