Puss opp Ghana nå!


I Norge kan vi kreve god standard. To rom og kjøkken er ofte et minstekrav og helst skal fasilitetene være totalrenoverte. Disse selvfølgelighetene krasjer med virkelighetsbildet i Ghana. Der lever 1 av 3 under fattigdomsgrensen. Boligannonsen illustrerer gapet mellom våre forventninger og realiteten for mange millioner ghanesere. Har du rom for Compassion? Sammen bygger vi kjøkken og bad for mange hundre barn i Ghana.

Rent vann Ghana

En åttendedel av verdens befolkning har pr i dag ikke tilgang til rent vann, og FNs rapporter viser at et barn dør hvert femtende sekund av vannbårne sykdommer. I Ghana har mer enn 5 millioner mennesker kun tilgang til skittent vann. Dette er en kritisk faktor til varig fattigdom. Dette kan du bidra til å forandre gjennom å gi en gave.

Kjøkken

Majoriteten av Ghanas befolkning tilbereder maten sin utendørs, noe som ikke er helsefremmende. Luftforurensning, skittent vann, insekter og luftbårne smittestoffer sørger for at 420 000 ghanesere havner på sykehus hvert år på grunn av maten de spiser. 65 000 av disse dør. Vær med på å skape trygge forhold for hundrevis av barn i Ghana gjennom å gi en gave til oppussing av kjøkken.

Bad

På landsbygda i Ghana mangler 92,3 % av menneskene tilgang til dekkende toalettfasiliteter. Når man ikke har noe annet valg enn å gå på do ute settes samfunnet i fare. Vannet forurenses ytterligere, sykdommer spres og jordbrukets avlinger ødelegges. Du kan være med på å hjelpe mennesker ut av fattigdom gjennom å gi en gave til oppussing av bad.

Om Compassion


Compassion er verdens 3. Største fadderorganisasjon og hjelper mer enn 1,8 millioner barn i 25 land. Vår ambisjon er å befri barn fra fattigdom i Jesu navn. Vi samarbeider med lokale kirker i prosjektlandene og har en holistisk tilnærming til hjelp. Uavhengig forskning viser at det fungerer.

Landsbyen

I landsbyen som boligannonsen tar utgangspunkt i lever mennesker i ekstrem fattigdom. De fleste jobber som bønder eller gateselgere og tjener omkring 108 kroner i måneden. Menneskene i lokalsamfunnet er sårbare for sykdommer.

Vi ønsker å skape trygge forhold for de som bor her. Med små grep kan det realiseres. Derfor pusser vi opp lokalsamfunn i Ghana.

Et liv i fattigdom

Å leve i ekstrem fattigdom innebærer at man lever for mindre enn 9 kroner dagen. Compassion har som mål at fattigdom skal og kan bekjempes. Compassion hjelper mer enn 71 000 barn og deres foresatte i Ghana gjennom fadderordningen, med fokus på at de skal klare seg selv i fremtiden.

Fasilitetene

De sanitære forholdene i dette lokalsamfunnet og på landsbygda i Ghana forøvrig er mangelfulle. Hygieniske tiltak som å vaske seg, gå på et toalett samt å ha tilgang til rent vann er viktige faktorer for å unngå alvorlige sykdommer. Det er også et viktig første skritt ut av fattigdom. Derfor bygger Compassion kjøkken og bad, samt gir lokalsamfunn rent vann.