Haiti

Haiti utgjør den vestlige tredjedelen av øya Hispaniola i Karibia. Til tross for sin tropiske beliggenhet, har landet et semiarid klima (steppeklima). De høye fjellene i landet avskjærer den fuktige passatvinden. Kun en tredjedel av landområdene på Haiti er egnet til jordbruk.

Haiti er et av de tettest befolkede landene i verden. Flesteparten av befolkningen lever av jordbruk og dyrker små jordflekker utenfor hjemmene sine. Husene er ofte bygget av leire og strå. Kostholdet består gjerne av bananer og kaffe til frokost, maismel med bønner eller yams (en rotgrønnsak) til lunsj, og søt havregrynpudding til kvelds.

Columbus oppdaget øya Hispaniola i 1492, og øya ble sentrum for det spanske riket i Den nye verden. Urbefolkningen ble raskt utryddet, og slaver fra Afrika ble fraktet hit for å befolke øya. I 1804 vant øya uavhengighet som republikken Haiti. Førti år senere gjorde den østlige delen av øya opprør og dannet Den dominikanske republikk. Siden da har Haitis historie vært preget av uroligheter. Tusenvis av landets innbyggere søkte asyl i USA etter et militærkupp i 1991. I 1994 kom presidenten tilbake fra eksil, og det militære styret ble avskaffet.

Denne siden bruker cookies Les mer