Honduras

To fjellkjeder deler Honduras, og begge kyststripene er dekket av tropisk lavland. Klimaet varierer etter terrenget, og er varmt og fuktig i lavlandet og mer moderert i høyden. Regntiden varer fra juni til oktober.

Honduras er det fattigste landet i Mellom-Amerika. 87% av innbyggerne er bønder som stammer fra urfolk og spanjoler, og underernæring er et utbredt problem. Honduras er et jordbruksland, og de viktigste eksportvarene er bananer, kaffe, tømmer, storfekjøtt og sukker.

Maya-sivilisasjonen befolket Honduras i flere århundrer før Colombus ankom landet i 1502. Honduras vant uavhengighet fra Spania i 1821, og ble selvstendig fra en føderasjon av Mellomamerikanske land i 1838. Siden da har landets historie vært preget av stadig nye revolusjoner. En stabil periode fra 1955 til 1957 førte til viktig sosial utvikling i landet. I 1982 kom en folkevalgt sivil regjering til makten etter et tiår med militært styre. Viktige satsningsområder for regjeringen ble å fordele landområder, øke lese- og skriveferdighetene i landet og heve lønnsnivåene.

Denne siden bruker cookies Les mer