Indonesia

Indonesia består av 13.000 øyer og ligger ved ekvator mellom Australia og Asia. Terrenget på de største øyene preges av skogkledde fjellkjeder, regnskog og store lavlandsområder. Landet har tropisk klima, og regntid fra oktober til april.

Indonesia har verdens fjerde største befolkning og er et mangfoldig og ressurssterkt land. Mer enn 300 forskjellige språk er i bruk på øyene, men det vanligste talespråket er bahasa indonesia. 90% av landets befolkning er muslimer, men her finnes også kristne, hinduer, buddhister og animister.

Da Columbus seilte fra Spania i 1492, søkte han en ny rute til «krydderøyene» i Indonesia. Portugiserne ankom på 1500-tallet, men fra 1602 begynte nederlenderne å få overtaket og hadde snart kontroll over øyene. Etter den japanske okkupasjonen under andre verdenskrig, vant landet sin uavhengighet i 1945 under ledelse av Sukarno. Etter et kuppforsøk i 1965, ble Sukarno avsatt i 1967. Suharto ledet den militærstyrte regjeringen fram til 1998, da en økonomisk kollaps førte til opptøyer og krav om reformer.

Denne siden bruker cookies Les mer