Nicaragua

Nicaragua er det nest største landet i Mellom-Amerika, og har kystlinje mot Stillehavet i vest og Det karibiske hav i øst. Kystslettene i øst er preget av regnskoger, sumper og laguner, mens området sentralt i landet er preget av høyland og fjell. En rekke vulkaner er spredt i slettelandskapet langs den smale kyststripen i vest. Klimaet er tropisk langs kysten og kjøligere i fjellene.

En stor del av befolkningen i Nicaragua bor i urbane strøk, og de fleste er etterkommere av europeere og urfolk. Det offisielle talespråket er spansk, men langs den karibiske kysten er også flere urfolksspråk i bruk.

I 1524 grunnla Hernandez de Cordoba de første permanente spanske bosetningene i området. Nicaragua løsrev seg fra Spania i 1821, og var i en kort periode del av Mexico og senere den sentralamerikanske republikk. I 1838 ble Nicaragua en uavhengig republikk. I 1991 gjennomførte landet reformer for et fritt marked etter 12 år med økonomisk nedgang under sandinistene. Til tross for noen tilbakeslag, har landet gjort store fremskritt. Nicaragua er i hovedsak et jordbruksland, men økt satsning på konstruksjon, gruvedrift, fiske, eksport og handel har ført til mer stabilitet og trivsel blant landets innbyggere.

Denne siden bruker cookies Les mer