Avsnitt 1 - Tomas Sjödin

Mattias Martinson møter Tomas Sjödin i en inderlig samtale om alt mellom himmel og jord, høyt og lavt, trist og muntert. Nedenfor kan du velge å lytte her på siden eller via den plattformen du foretrekker. Det er også lenker og annet interessant knyttet til dagens episode.

Martinson Möter signup

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lytt til Martinson Möter på din favorittplattform:

Hei alle venner som fant hit!

Nedenfor er lenker til ting som vi nevner og berører i podcasten. Tanken med lenkene er at de skal hjelpe deg videre hvis du er interessert.

Hele programmet er spilt inn av Johannes T Lindsmyr i studio Vajberiet, Gøteborg.

Gudmundrå kirke er et vakkert sted som Tomas forklarer og du finner bilder her.

Så gjør vi litt annonsering for Kramfors kommune - Midt på høykysten

Tomas' morgenandakt inneholder jevnlig den vakre og viktige sangen: Jeg velger deg av Martina Möllås

Filmen «Shadowlands» Om livet og kjærligheten til CS Lewis – Anthony Hopkins og Debra Winger i 1993 er et filmvalg som han gjerne skulle ha regissert.

Tomas egen bok: «Det skjer når du hviler» 2013 er tilgjengelig som pocketbok.

Og en bok som han gjerne skulle ha skrevet og som inspirerte "Det skjer..." er boken: The Sabbath - Abraham Joshua Heschel 2005

Når vi begynner å snakke om Bibelen og Salme 8, setter vi oss fast på Salme 19 og spesielt i en ny oversettelse kalt The Message skrevet av Eugene Peterson (Han var professor i teologi).

Tommie Smajls Poporkester heter bandet og de var på TV Inter sitt TV-program med Lena Maria i Linköping i 1996 og de skrev den fantastiske sangen "Mauritz"

Dette leder så Tomas inn i en utforskning av ords og tonefalls kraft og behovet for å senke stemmen og komme nærmere når man skal si noe viktig, og så nevner han Birger Norman – forfatteren fra Svanö.

Rett etter det ringer vi Andreas Öjebrandt, som jobber i Compassion. Han forteller om de enorme behovene pga Corona rammer utviklingsland hardt og vi kan hjelpe ved Swisha til 90 0364 1. Les mer om Vi reiser oss som en kampanje. Har du også lyst til å bli sponsor, kan du bli det her.

«We shall go beyond the moon» er en sang av Calle Öst.

(Jeg har ikke funnet noe opptak med den jublende kvartetten.)

Biskop Martin Lönnebo og Tomas har skrevet en bok sammen og vennskapet deres ble et kameratskap som fortsatt varer. Boken heter «Vær, vind og livets alvor».

Tomas Sjödins nye bok «The sound of silence» Libris forlag, ser ut til å komme ut 6. oktober 2020 og kan forhåndsbestilles her.

Tusen takk Tomas Sjödin for en genuin og god samtale. Alt godt med den nye boken nå!

Nåde og fred!

Mattias Martinson

Denne siden bruker cookies Les mer