Avsnitt 109 - Inga Pagreus

Her kommer en Martinson Möter fra fadderorganisasjonen Compassion med uvanlig varme og sjelesorg.

Inga Pagreus er diakon for hele det svenske folket på Sergelplattan i Stockholm, hvor hun, sendt av St Clara kirke, har gitt sitt liv, sin tid og sin kjærlighet til alle vennene rundt kirken - både hjemløse og prostituerte.

Oppvokst på vestkysten med sterk barnetro, forlot hun kirken for raggarbiler og ugagn. Det var først da hun som voksen havnet i kirkens barneklasser med sønnene som Gud dramatisk fikk tak i henne igjen. 

Hun forteller det selv: Jeg hørte plutselig en buldrende stemme som sa: "Du må gå frem og ta nattverd!" Tre ganger på rad hørte jeg det samme. Så jeg adlød og skred frem for å motta gavene. Jeg husker jeg sa: "Gud, nå kan du ta over i livet mitt for nå orker jeg ikke mer." Der møtte hun Herren. Resten er det vi i Compassion vil beskrive som moderne kirkehistorie.

Inga er kjent i hele Sverige som en stemme for de mest utsatte, og har fortsatt et stort hjerte for Compassions fadderbarn i Indonesia. Hvordan er det mulig at du, som jobbet så lokalt, er så global både i handling, tro og tanke, lurer vi på. Hvordan er det plass til så mange i livet ditt? Inga sine svar er både fantastiske og hjertevarmende. 

Martinson Möter signup

{{errors.detail}}
{{message}}
{{message}}

Lytt til Martinson Möter på din favorittplattform:

Denne siden bruker cookies Les mer