Thailand

Thailand er et kongedømme i Sørøst-Asia. I de sentrale delene av landet ligger et fruktbart slettelandskap som ofte blir kalt «Thailands risskål». I nord er det skogkledde fjell og grønne daler. Dette er den fattigste delen av landet, og rammes sesongvis av tørke og oversvømmelser. I sør består landskapet av regnskog. Thailand har tropisk klima preget av monsunregn, høye temperaturer og fuktighet.

Compassion arbeider hovedsakelig blant karen, lisu og lahu-folket. Karenfolket i Vest-Thailand livnærer seg ved å dyrke ris, mens noen av dem er mahouter, dvs. elefantryttere som frakter trestammer i teakskogene. En stor del av karenfolket er kristne. Lisu-folket bor i avsidesliggende landsbyer i høyden, hovedsakelig nord i Thailand. Lahu, fjellfolket i Nord-Thailand, dyrker ris og mais, og jakter med giftige piler.

Thailand ble grunnlagt på 1200-tallet og er det eneste landet i Sør- og Sørøst-Asia som aldri har vært kolonisert av europeere. Landet tok imot vietnamesiske båtflyktninger i årene etter 1975, og ble anerkjent for dette arbeidet av flere internasjonale organisasjoner.

Denne siden bruker cookies Les mer