Everett Swanson - Starten for Compassion

11 januari 2022

Video

Takket være et medmenneskes hjerte og drivkraft, ble frøet til fadderbarnorganisasjonen Compassion sådd for ca 70 år siden.  

Evangelisten Everett Swanson reiste under Koreakrigen fra Chicago til Sørkorea for å preke og syne for de amerikanske troppene. Men oppdraget hans ville bli større enn det. 

En morgen så Everett noen renholdsarbeidere samle sammen hauger med noe Everett trodde var kluter. Han gikk nysgjerrig frem til lastebilen for å se nærmere og ble helt forskrekket da han så at "haugene" ikke bare var kluter. Det var frossene små kropper - barn som hadde dødd på gaten i løpet av natten. 

Everett kom i kontakt med flere hundretalls foreldreløse barn som nå levde alene på gaten. Han kunne ikke vende dem ryggen og lovet seg selv at han ville finne en måte å hjelpe dem på.  

Se flere inspirerende videoer

Nulltoleranse for kvinnelig kjønnslemlestelse

28 februari 2022 Video

Læreren Florence Lomariwo fikk vite at hun skulle omskjæres da hun var 12 år, for å kunne giftes bort til nabomannen. Hør hennes historie om kampen hun i dag kjemper mot kjønnslemlestelse og barneekteskap.  

Et møte med Christian Ingebrigtsen

10 februari 2022 Video

Vi møter den norske singer/songwriter, internasjonale popstjernen og Compassion-ambassadøren Christian Ingebrigtsen. Han forteller om en barndom med mobbing, sin musikalske reise og hvordan han med en sang har fått fungere som mekler i Israel/Palestina-konflikten. 

Everett Swanson - Starten for Compassion

11 januari 2022 Video

Takket være et medmenneskes hjerte og drivkraft, ble frøet til fadderbarnorganisasjonen Compassion sådd for ca 70 år siden.  

Denne siden bruker cookies Les mer