Richmond Wandera - hør hans historie

20 maj 2021

Video

Richmond Wandera mistet sin far og forsørger da han var kun 8 år gammel. Det fratok ham alt håp for fremtiden helt til han fant Compassion. 

Tiden etter farens død var vanskelig. De ble kastet ut av sitt hjem fordi de ikke lengre kunne betale husleie. De ble derfor nødt til å flytte til en av Ugandas verste slumområder. Richmonds mor hadde ikke råd til å forsørge han og hans 5 søsken, så ofte måtte Richmond risikere livet sitt for å skaffe mat til sine yngre søsken. 

"Da jeg var 8 år var min søster og jeg ofte ute på gaten fordi vi ikke gikk på skolen. Jeg husker en dag da søsteren min var så svak av matmangel, så jeg en bananlastebil kjøre forbi mot det store markedet. Jeg hoppet opp på baksiden av lastebilden, grep tak i en klase bananer, og hoppet ned til min søster igjen. Jeg risikerte livet fordi jeg ikke så noen annen utvei."

I 3 år levde Richmond i konstant frykt for om den dagen ville bli hans siste. Da han var 11 år endret alt seg. En 15-år gammel jente ved navn Heather bestemte seg for å få et fadderbarn. Det endret Richmonds liv for alltid. 

I videoen under forteller Richmond om sitt liv både før, under og etter Compassion. Han snakker blant annet om innflytelsen av 1-1 fadderskap betyr for friheten fra fattigdom. Ikke bare får man materiell hjelp, men å oppleve at noen bryr seg løsner grepet fattigdom har over livet. 

I dag er Richmond hovedpastor, samt direktør og grunnlegger av en virksomhet som utdanner mer enn 6000 pastorer i tre østafrikanske land. Han er befriet fra fattigdom!

Hør samtalen han hadde med Mattias Martinsom den 20.mai 2021 her: 

Her er noen sitater fra Richmond: 

“The reality of poverty is unseen. To me, poverty was a voice. It said to me that I am nothing, that I’m unwanted. That my dreams would never come true”

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

“In order to lead a life that makes a difference, one has to choose to live with less so that others can live with more.”

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

“My sponsor, Heather, chose to look beyond the sea and chose to live simply so that I could simply live

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

“What can I live without, so that someone who is desperate today can live?”

Bli fadder i dag!

Se flere inspirerende videoer

Nulltoleranse for kvinnelig kjønnslemlestelse

28 februari 2022 Video

Læreren Florence Lomariwo fikk vite at hun skulle omskjæres da hun var 12 år, for å kunne giftes bort til nabomannen. Hør hennes historie om kampen hun i dag kjemper mot kjønnslemlestelse og barneekteskap.  

Et møte med Christian Ingebrigtsen

10 februari 2022 Video

Vi møter den norske singer/songwriter, internasjonale popstjernen og Compassion-ambassadøren Christian Ingebrigtsen. Han forteller om en barndom med mobbing, sin musikalske reise og hvordan han med en sang har fått fungere som mekler i Israel/Palestina-konflikten. 

Everett Swanson - Starten for Compassion

11 januari 2022 Video

Takket være et medmenneskes hjerte og drivkraft, ble frøet til fadderbarnorganisasjonen Compassion sådd for ca 70 år siden.  

Denne siden bruker cookies Les mer