Vær modig

10 november 2020

Video

Barn som Shaniz er ikke pandemiens ansikt utad, men de er pandemiens største offer.

Den åtte år gamle Shaniz bor i “Kosovo”, et distrikt i Mathare, Kenya, som er så farligt at det fikk navn etter det krigsherjede europeiske området med samme navn. Siden Covid-19 lammede Kenya, har Shaniz familie balansert på kanten; en utrolig skremmende eksistens mellom å overleve og falle fritt i enda dypere fattigdom.

“Koronaviruset er som en leopard,” sier Shaniz. “Den er veldig farlig. Den vet hvordan man forfølger sitt bytte og kan forårsake stor personskade eller verre, død.”
“I Kenyas Mathare-slum beroliger Shaniz bamsen sin; “Jeg vet du elsker frokost, men mamma sier at kveldsmat er viktigere nå,” sier hun. “Vi har gjort det før, så vi kan gjøre det igjen.”

De fysiske avstands- og karantenereglene, som er vedtatt for å begrense spredningen av viruset, har redusert levebrødet for millioner av husstander. Shaniz mor, Anne, jobber normalt i en markedsbutikk. Siden hennes mann dødre for seks år siden, har hennes tenåringsbarn Veronica og Kelvin og yngste datter Shaniz vært avhengig av hennes inntekt. Da Mathare ble satt under karantenebegrensningene kunne hun ikke dra på jobb. Det betød at hun ikke kunne sette mat på bordet til barna sine.

“Jeg må låne penger til mat og husleie,” sier Anne. “Usikkergeten om, hvor det neste måltidet kommer fra, og hvordan den neste husleien skal betales, tar sin toll mentalt. Jeg lever i konstant frykt.”

Det er mange barn som fortsatt venter på en fadder. Du kan ikke endre hele verden, men du kan endre en hel verden for et barn. Bli fadder.

Se flere inspirerende videoer

Nulltoleranse for kvinnelig kjønnslemlestelse

28 februari 2022 Video

Læreren Florence Lomariwo fikk vite at hun skulle omskjæres da hun var 12 år, for å kunne giftes bort til nabomannen. Hør hennes historie om kampen hun i dag kjemper mot kjønnslemlestelse og barneekteskap.  

Et møte med Christian Ingebrigtsen

10 februari 2022 Video

Vi møter den norske singer/songwriter, internasjonale popstjernen og Compassion-ambassadøren Christian Ingebrigtsen. Han forteller om en barndom med mobbing, sin musikalske reise og hvordan han med en sang har fått fungere som mekler i Israel/Palestina-konflikten. 

Everett Swanson - Starten for Compassion

11 januari 2022 Video

Takket være et medmenneskes hjerte og drivkraft, ble frøet til fadderbarnorganisasjonen Compassion sådd for ca 70 år siden.  

Denne siden bruker cookies Les mer